„Anykščių vyno“ gamybai vadovaus Kanopa

„Anykščių vyno“ gamybos direktoriumi tapo Justinas Kanopa, kuris bendrovę valdančioje AB „MV Group Production” dirba ilgiau negu metus. 

Prieš tapdamas gamybos direktoriumi p. Kanopa buvo atsakingas už „Anykščių vyno“ gamyklos modernizavimo projektų parengimą, rašoma pranešime.  

Prieš prisijungdamas prie „MV Group Production” komandos p. Kanopa buvo vykdantysis direktorius bendrovėje „Daivida“. Jis yra įgijęs žinių Jungtinės Karalystės universitetuose: bakalauro studijas p. Kanopa baigė Redingo universitete, o magistro – Kembridžo universitete. Lietuvoje p. Kanopa savo kompetenciją gilino pasirinkęs studijas pagal ISM Vadovų magistrantūros programą.

Naujasis gamybos vadovas rūpinsis, kad „Anykščių vynas“ ir toliau reprezentuotų savo kraštą, o atsinaujinančios gamyklos veikla leistų užtikrinti ne tik esamų, bet ir naujų darbo vietų kūrimą regione. Anot p. Kanopos, šiuo metu svarbiausias jo uždavinys – suderinti skirtingų komandų ir savo veiklą išmanančių gamybos meistrų veiklą, todėl jis bus atsakingas už administraciją, technines tarnybas, koncentruotų sulčių gamybą, vyno rauginimą, išlaikymą ir pilstymą.

Vadovo teigimu, atsinaujinanti gamykla įgyja daugiau potencialo ir galimybių vartotojams pasiūlyti naujų produktų.

„Plėsdami Anykščiuose gaminamų produktų krepšelį atveriame naujas galimybes ir iššūkius lietuviškam prekės ženklui. Auganti produktų paklausa liudija, kad lietuviškos kilmės gėrimai, kurių gamybai naudojamos aukščiausios kokybės žaliavos, yra vertinami, o „Vorutos“ vynas įsitvirtino kaip Lietuvos tautinio paveldo simbolis, keliaujantis po užsienį, pelnantis tarptautinių ir vietinių parodų apdovanojimus“, – pranešime spaudai cituojamas p. Kanopa.

Pranešime primenama, kad metų pradžioje rinkai buvo pristatyti atnaujinto modernaus dizaino „Vorutos“ vynai, o vasarą „Anykščių vynas“ pradėjo su trimis naujienomis. „Vorutos“ vynų šeimą papildė natūralus braškių vynas, kuris pirmą kartą Lietuvoje buvo pagamintas dar gamyklos įkūrėjo Balio Karazijos ir išgarsėjo tuo, kad 1938 metais Paryžiaus vynų parodoje iškovojo pagrindinį prizą. VŽ rašė, kad šis vynas gavo ir sidabro medalį šiemet gegužę surengtose lietuviškų vynų varžybose.

Kitas naujas „Anykščių vyno“ meistrų sukurtas gėrimas – natūralus, lietuviškas sidras „Tinginio pantis“, gaminamas iš itin aukštos kokybės žaliavų – rūšinių obuolių arba kriaušių. Sidro gamybos žinių „Anykščių vyno“ meistrai sėmėsi Didžiojoje Britanijoje. Praėjusio sezonu metu gamykla supirko rūšines kriaušes ir obuolius, skirtus specialiai sidro gamybai, o šiemet subrandintą sidrą pristatė kavinių, restoranų barų lankytojams bei pirkėjams prekybos centruose.

„Anykščių vyno“ naujiena nealkoholinių gėrimų krepšelyje – lietuviškos obuolių ir obuolių-vyšnių sultys „Mr. Fruct“. Didelėmis (3 l) pakuotėmis gaminamos sultys, yra natūralios, be pridėtinių dažiklių ar kitų priedų.

„Anykščių vyno“ gaminami sulčių koncentratai bei džiovintos obuolių išspaudos yra sėkmingai eksportuojami į užsienį. Gamykla kasmet superka daugiau kaip 22.000 derliaus iš Lietuvos ir kaimyninių valstybių, rašoma pranešime.

„Anykščių vyno“ gamykla, valdoma AB „MV Group Production“, yra viena seniausių vyno gamintojų Lietuvoje. Šiuo metu gamykloje dirba 87 darbuotojai.

„Creditinfo“ skelbiamais Registrų centro duomenimis, pernai „MV Group Production“ gavo 54,8 mln. Eur pardavimo pajamų, palyginti su 34,4 mln. 2015 m. Tačiau bendrovė gavo didžiulę sumą kitų palūkanų ir panašių pajamų – 82,1 mln. Eur, kai 2015 m. šios rūšies pajamos buvo 213.541 Eur. Todėl bendrovės grynasis pelnas per metus išaugo beveik 15 kartų – nuo 5,9 mln. Eur 2015 m. iki 90 mln. Eur 2016 m.

Verslo žinios